Deprecated: File class-phpmailer.php is deprecated since version 5.5.0! Use wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php instead. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/webvol4/yi/2tp8sz97auo7tbr/tjuvkoll.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5569
Asfaltsläggare 2018 | Läs här på Tjuvkoll hur du undviker att bli lurad!

SÅ UNDVIKER DU ”ASFALTSLÄGGARE”– POLISENS TIPS

 

 

Polisen har tidigare varnat för oseriösa Asfaltsläggare. Och har kallat det för ett ”säkert vårtecken”.
Att Asfaltsläggare=bedragare ringer på hos olika husägare och försöker sälja billiga fasadarbeten och asfaltsarbeten. De reser ofta runt i grupp, med bilar som är registrerade på Irland och Storbritannien.

Riktar in sig på äldre

Ofta reser hantverkarna runt i grupp. De riktar in sig på vem som helst men de ratar moderna bostäder.
Man letar upp lite äldre fastigheter och bostadsområden. Och siktar in sig på lite äldre människor eftersom de är mer sårbara.
Arbetet är ofta undermåligt eller blir i värsta fall inte ens utfört. Det händer att de bara försvinner med pengarna, De lämnar husägarna med halvt utförda jobb som man måste fixa till själva. Det kan också bli lite aggressiv stämning om man klagar på arbetet. Vi har sett exempel på att det har blivit våldsamt i flera delar av landet.

Råd till allmänheten

Polisens råd till allmänheten är att vara minst sagt återhållsam med hantverkare som knackar dörr och erbjuder tjänster.
Engagera bara någon du känner eller någon som en bekant harrekommenderat. En som inte knackar dörr eller ringer upp.
Om du ändå blir kontaktad och intresserad av att anlita någon okänd. Så kolla för det första att hantverkaren har en f-skattsedel.
Vi vill uppmana folk att vara försiktiga när det kommer till muntliga avtal med hantverkare som kommer och ringer på.

Dessa Asfaltsläggare reser ofta runt i grupp, med bilar som är registrerade på Irland och Storbritannien.

Bedragarna vänder sig gärna till äldre personer, där man säger att arbeten som egentligen inte är nödvändiga, Måste göras, sätter igång arbeten utan att det avtalats något, gör ofta ett dåligt jobb och upptäcker ofta under arbetets gång ännu fler saker som ”måste” åtgärdas, och så vidare!

Asfaltsläggare är ofta engelsktalande

Det är vanligt att Asfaltsläggarna är flera stycken och det blir ett indirekt hot men riktigt hotad kan man känna sig först när de ska ha sina pengar!  ATT MÅNGA ÄLDRE är lättare offer kan bero på: de läser inte på Facebook och andra sociala medier. De äldre har också oftare kontanter hemma än andra och detta är klart att föredra för dessa individer. kontanter är inte spårbara på samma sätt som annan betalning.

Det har hänt att de har åkt med folk till banken för att de ska ta ut pengar, ofta har det varit i hotfulla situationer. Asfaltsläggarna är ofta engelsktalande. De kommer från olika ställen men en kategori kommer från Irland.Ofta bosätter de sig i närheten, i husvagn eller bil, tills de blir avvisade av polisen. Ta gärna kontakt med grannarna och med släkt och vänner. Det är jättebra med en ”brandkedja”. Såsom det Tjuvkoll försöker åstadkomma. Så åter igen dela denna artikel. eller informera de du vet inte är så pålästa eller har egen tillgång till Internet