Bilstöld med enkel teknik


[cs_content][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]

Biltjuvar

 

Med hjälp av lite hemmabyggd elektronik – så kan biltjuven stjäla din bil utan några som helst svårigheter. Sårbarheten är förvisso uppmärksammad tidigare, men nu börjar problemet bli än värre i ADAC:s test var det inte en enda bilmodell som klarade att hålla tjuven borta.
Allt du behöver göra är att utöka nyckelns sändningsräckvidd från ett par meter till några hundra. Bilen tror att ägaren är i närheten, låser upp dörrarna och startar bilen allt utan minsta tecken på inbrott, säger Arnulf Thiemel, biltekniker på ADAC.
Så gör tjuven

Tjuven behöver inte ens vara expert inom elektronik för att kunna genomföra stölden. Det enda man behöver är tillräcklig intelligens för att kunna beställa en sändare/mottagare på nätet.
Stölden i sig går till på så sätt att när en ägare till en bil med nyckellöst system parkerar bilen så följer tjuven efter. Nyckeln i sig sänder hela tiden ut en signal och denna vidarebefordrar tjuven med hjälp av en räckviddsförlängare till sin kumpan som står vid bilen.
Tjuven kan nu öppna och starta bilen och kan fortsätta köras till dess att motorn slås av. Ofta tillräckligt med tid för att kunna lämna landet och skapa en illegal nyckel.

 

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]