Deprecated: File class-phpmailer.php is deprecated since version 5.5.0! Use wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php instead. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/webvol4/yi/2tp8sz97auo7tbr/tjuvkoll.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5569
Facebook Undersökningar

Facebook Undersökningar

Om offren faller för frestelsen och klickar och genomför dessa Facebook Undersökningar. Så kommer de att tas till en sida som beskriver stegen de måste utföra. För att få sin fria gåva eller pris. Användaren kommer att bli instruerad att först ”Dela” eller ”Gilla” sidan och sedan skicka en kommentar.

 

Affiliate marknadsföring

De människor som skapar dessa bedrägerier tjänar provision via tvivelaktiga “marknadsföringssystem”. Varje gång någon slutför eller klickar på ett ”erbjudande” eller ”undersökning”. Medan denna så kallade ”affiliate” marknadsföring är en legitim metod att bedriva affärer på nätet! Är vissa människor mer än villiga att använda förkastlig och tvivelaktig taktik för att öka sin vinst. Detta genom erbjudandet om obefintliga gåvor eller priser via dessa Facebook-undersökningar

 

Ett enkelt bete

Användaren kommer snart att hitta sig själv i ett förvirrande virrvarr  av öppna webbsidor. Som alla erbjuder gratis presenter eller tjänster i utbyte mot att delta. Ofta försöker man gå ut från dessa sidor! Det kommer då upp olika ”varningar” som försöker övertyga personen om att stanna kvar på sidan, istället för att navigera iväg. I vilket fall som helst. Oberoende av hur många undersökningar som är slutförda, kommer användaren aldrig att få den utlovade presenten eller priset. Erbjudandet är helt enkelt ett bete som används för att locka folk till att klicka på spam-länken i första hand.

 

Dyra textmeddelande tjänster

Många av dessa Facebook Undersökningar uppmanar användaren att uppge sina personliga uppgifter. Såsom namn, adress och kontaktuppgifter, troligtvis för att de ska kunna få ett pris eller gåva. Fin text på dessa sajter kommer sedan att ange att Du! Genom att delta, godkänt att dela med sig av sina privata uppgifter till och tredjeparts marknadsföringsföretag. Andra kommer att hävda att användarna måste uppge sitt mobilnummer, och därmed prenumerera på absurt dyra textmeddelande tjänster.

Så snart de deltar kommer offren att få ta emot oönskade och irriterande telefonsamtal. Textmeddelanden, e-postmeddelanden som försöker sälja dem olika produkter och tjänster som de troligtvis inte vill ha eller behöver.

Så kontentan av detta är: Gilla och Dela inte allt du läser på Facebook. Gör inte dessa Facebook Undersökningar. Och Behöver du verkligen veta hur just Du skulle se ut om du vore en kändis? Lämna dessa formulär därhän, så kommer du att slippa många besvärliga telefonförsäljare, och slippa rensa inkorgen på din mail. För det är Du själv som gett dessa människor rätten att ringa upp! Och maila dig genom att göra dessa “undersökningar”.