Tjuvtankning
Tjuvtankning Ett nytt sätt att lura till sig bensin har nu upptäckts i Södra Sverige Man har tydligen kommit på...

Tjuvtankning

Ett nytt sätt att lura till sig bensin har nu upptäckts i Södra Sverige
Man har tydligen kommit på idén att när du sätter tillbaka munstycket så slår pumpen inte av.
Man sätter tydligen tidningspapper i fållan där pumpen sitter.
Nästa person kan alltså fortsätta tanka på ditt kort!

 

Det sitter en magnetspärr som stänger av pumpen efter ungefär en minut om man inte tankar.
Vår uppmaning är att  lyssna på att ljudet från pumpen upphör för att vara på den säkra sidan.

 

Information från Polisen

Var uppmärksam
Håll en hand ovanför knappsatsen när du slår in pinkoden. En kamera, så liten att den är svår att upptäcka, kan vara monterad i kortautomaten. Se också till att personer bakom dig i kön inte uppfattar din kod. Låt dig inte bli distraherad eller störd av främlingar i samband med uttag.

Kolla automaten
Stressa inte. Kontrollera kortautomaten, för att se om den ser annorlunda ut, innan du stoppar in ditt kontokort. Ryck i automaten. Delarna är ofta små och svåra att skilja från den vanliga utrustningen. Ordinarie utrustning ska enligt polisen tåla att man rycker lite i betalstationerna. Det gör inte alltid den falska utrustningen. Ser du någonting konstigt – välj en annan uttagsautomat.

Stanna på platsen
Var misstänksam. Om kortet fastnar i automaten, kontakta banken. Låt inte någon bakom dig i kön hjälpa till, då personen på så sätt kan komma över din kod.

Minska beloppet
Använd flera kort och ta bara ut pengar på ett kort där du har begränsade summor på. På så sätt minimerar du risken att bli av med mycket pengar.

Håll ögonen på kortet
Förvara ditt kort som en värdehandling. Var försiktig med att lämna ifrån dig ditt kort eller kortnummer. Förvara inte koden till bankomatkortet tillsammans med kortet.

Spärra snabbt
Misstänker du att du har blivit skimmad - ring omedelbart din bank som spärrar kortet. Det kan vara skillnaden från att bli av med pengarna och inte. Se till att du alltid bär på rätt spärrinformation och spärra alltid kortet om du misstänker att någonting inte stämmer.

Du delar väl?