Vägpirater


BEHÖVER HJÄLP-METODEN

Tjuvkoll BEHÖVER HJÄLP-METODENEn av de mest cyniska metoderna som vägpiraterna använder sig av är att de vinkar in bilar längs med de stora lederna runt om i Sverige.  När någon stannar för att hjälpa personerna som ser ut att vara i nöd  kan det bli ett ödesdigert beslut. Det finns fall där offren blivit  knivrånade, i andra fall lurade på pengar. Ofta går stoppet ut på att lura någon att köpa falskt guld – eller att byta guldet mot värdesaker, bilbränsle, pengar eller liknande.

 

BRÄNSLE-METODEN

Tjuvkoll BRÄNSLE-METODENVägpiraterna tar kontakt med människor vid bensinstationer. De säger sig behöva tanka men har fått problem med sitt betalkort. Därför ber de offret om hjälp för att fylla tanken genom att använda personens kort. I utbyte erbjuds den utsatte kontanter för att täcka kostnaden, men sedlarna är falska.

 

 

 

GULDBYTAR-METODEN

Tjuvkoll GULDBYTAR-METODENEtt knep många vägpirater använder sig av är att de hänger på ett värdelöst halsband på någon – gärna en äldre kvinna – och samtidigt stjäl ett riktigt. De kan agera under förespeglingen att de vill sälja  smycket. Guldbytarna närmar sig på ett trevligt och gemytligt sätt för  att komma nära offret, men stjäl sedan med fingerfärdighet de äkta guldsmycken som personen har runt halsen.

 

 

Läs mer om detta problem här:
Relaterad artikel