Deprecated: File class-phpmailer.php is deprecated since version 5.5.0! Use wp-includes/PHPMailer/PHPMailer.php instead. The PHPMailer class has been moved to wp-includes/PHPMailer subdirectory and now uses the PHPMailer\PHPMailer namespace. in /www/webvol4/yi/2tp8sz97auo7tbr/tjuvkoll.se/public_html/wp-includes/functions.php on line 5569
Vägpirater | Vägpirater sverige 2017 | Vilka är vägpiraterna

Så här kan du skydda dig mot Vägpirater

Uppmärksamhet efter Vägpirater när du stannar vid vägrenen är på sin plats. På sommaren tinar de  kriminella personer som lurar till sig kontanter eller bensin med hjälp av falskt guld utmed bilvägarna fram. De lurar till sig andra bilister genom att låtsas behöva hjälp, men tipset är att inte stanna om du känner minsta tveksamhet!

Personerna, dessa så kallade Vägpirater som begår de här brotten står ofta i anslutning till våra större vägar. vi kan på våren se dessa individer i södra Sverige, för att sedan få rapporter över Hela landet. Dem försöker påkalla uppmärksamhet genom att till exempel visa att de fått problem med bilen. Så att du som hjälpsam bilist stannar för att hjälpa till! Självklart finns det människor som behöver hjälp, men ring hellre till polisen om du misstänker att personerna verkar oärliga!

Personerna bor ofta på rastplatser, och placerar sig vid vägrenar utmed de större riks- och länsvägarna under dagarna. De bilister som har stannat har erbjudits guldsmycken i utbyte mot kontanter, detta guld har senare visat sig vara falskt. Det har också förekommit hotfullhet, där bedragarna har tvingat till sig pengar eller ryckt av personer guldsmycken som de har haft på sig.
Den som utsatts för den här brottsligheten känner sig många gånger kränkt utifrån flera aspekter. Beloppen behöver inte vara höga, men brotten drabbar ofta människor som har goda intentioner när de stannar, och som sedan till och med kan bli hotade på ett sätt som kan vara svåra att hantera efter händelsen.

 

Dessa individer kommer också med våren!

Liksom dessa!